Wonen in het Wapen

Projectinformatie

HET PROGRAMMA

Op de plek waar nu nog de vervallen feestzaal van Het Wapen van Bemmel staat, gaan we 20 luxe koopappartementen realiseren. Het hoogwaardige, duurzame gebouw zal bestaan uit vier lagen. Op de begane grond en de derde verdieping worden 4 appartementen gerealiseerd. Op de eerste en tweede verdieping komen 6 appartementen. In de kelder is plaats voor eigen parkeerplaatsen en de bergingen. De appartementen variëren van 83 m2 tot 188 m². Er is een grote diversiteit in groottes en indelingen. Ieder appartement is voorzien van een buitenruimte/balkon.

Alle appartementen beschikken o.a. over:

  • Royale woonkamer met open keuken
  • 2 slaapkamers (type G 3 slaapkamers)
  • Entree/hal
  • Toilet met wandcloset en fonteintje
  • Badkamer met inloopdouche
  • Inpandige berging/technische ruimte en buitenberging (in kelder)
  • Eigen parkeerplaats in parkeerkelder

OVER WONEN

in Het Wapen

Wonen in het Wapen

In 1949 werd café Het Wapen van Bemmel geopend. In de jaren zestig kwam daar de feestzaal naast. Jarenlang was deze feestzaal dé vaste plek voor het uitgaansleven. De zaal werd gebruikt bij allerlei gelegenheden zoals kermissen, Vierdaagsen, feesten en ponymarkten. De zaal is al geruime tijd niet meer in gebruik. Café Restaurant Het Wapen van Bemmel gaat door. Dit blijft een fijne centrale plek om te ontmoeten, drinken en eten.

De naam Het Wapen van Bemmel is onlosmakelijk verbonden aan deze plek. Aan het restaurant, maar ook aan het nieuwe gebouw wat de toepasselijke naam “Wonen in het Wapen” heeft gekregen.

Energiezuinig en duurzaam

De appartementen in het project Wonen in het Wapen worden energiezuinig en duurzaam gebouwd.

Het gebouw is dusdanig ontwikkeld dat er géén zonnepanelen nodig zijn om aan de eisen van BENG te voldoen. Toch zal aan de toekomstige bewoners wel de gelegenheid worden geboden om zonnepanelen voor eigen verbruik te (laten) plaatsen. Hiertoe is ruimte gereserveerd op het dak van het gebouw.
Er worden warmtepompen gebruikt, vloerverwarming toegepast en natuurlijk wordt het gebouw hoogwaardig geïsoleerd en worden er duurzame materialen gebruikt die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bouwers en toekomstige bewoners.

Duurzaam bouwen is meer dan alleen energiebesparing.