Wonen in Het Wapen

Over Bemmel

OVER BEMMEL

en de omgeving

Wonen in het Wapen betekent wonen in het charmante dorp Bemmel. Ingeklemd tussen de steden Arnhem en Nijmegen is Bemmel een oase van rust in een landelijke omgeving. Dit rivierdorp behoort tot de gemeente Lingewaard en telt 12.000 inwoners. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen want Bemmel is fraai gesitueerd aan de oever van de Waal en maakt deel uit van het Nationaal Landschap De Gelderse Poort, een grensoverschrijdend natuurgebied in Nederland en Duitsland.

Parel van de Over-Betuwe

Van oudsher wordt Bemmel de ‘Parel van de Over-Betuwe’ genoemd. Het dorp bruist en is van alle gemakken voorzien! Er is een dynamisch verenigingsleven en de educatieve en culturele mogelijkheden zijn legio. Vooral het brede scala aan onderwijs- en sportmogelijkheden is uniek.

Het centrum van Bemmel is compleet, compact, overzichtelijk en gezellig. Supermarkten, winkels, scholen en sportfaciliteiten, alle voorzieningen zijn in de buurt. Er is een bloeiende middenstandsvereniging die allerlei activiteiten organiseert. De traditionele kerstmarkt en het carnaval zijn echte publiekstrekkers. Tijdens de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse is Bemmel voor de lopers van alle afstanden een belangrijke doorkomstplaats. Het is dan groot feest in het dorp. Zoals dat ook geldt voor de pony- en paardenmarkt, de kermis, de kortebaandraverij én natuurlijk de Bemmelse Dweildag.

THEATERKERK

& Huize Bemmel

Het oudste gebouw in Bemmel is de NH-kerk daterend uit de 12de eeuw. In dit prachtige kerkje, gelegen op ‘t Oude Kerkhof, vindt nog wekelijks een reguliere dienst plaats. Schuin tegenover de appartementen Wonen in het Wapen ligt de voormalige Donatuskerk. Deze rooms-katholieke kerk werd in 2015 aan de eredienst onttrokken en is nu getransformeerd tot een schitterend theater. In deze ‘Theaterkerk’ vinden landelijk aansprekende voorstellingen plaats. Tegenover dit unieke theater bevindt zich Huize Bemmel, een klein pittoresk kasteeltje.

Gemeente Lingewaard

De gemeente Lingewaard, van oorsprong een fruitgebied waar in de lente de fruitbomen volop in bloei staan, heeft een rijk net van fiets- en wandelpaden. In deze waterrijke omgeving met slingerende dijkjes bevinden zich links en rechts idyllische theetuinen waar u tussen de kersen en pruimen kunt genieten van de prachtige omgeving.

Een dagje eropuit? Arnhem en Nijmegen zijn met de auto in een goed kwartier te bereiken. En met de A325 en A15 dichtbij, bent u snel in de steden Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven.

Natuur in de omgeving

Voor de natuur hoeft u niet ver te lopen. Buiten het dorp begint al meteen het prachtige uiterwaardengebied met een rijke keur aan fauna en flora. De Gendtse Buitenpolder, de Bemmelse Waard, de Roswaard en de Klomperwaard bij Doornenburg, het zijn schitterende plekken om te wandelen of te struinen. In Doornenburg staat ook het fraaie kasteel Doornenburg. Op deze plek werd ooit de serie Floris opgenomen. In de directe nabijheid van het kasteel ligt Fort Pannerden. Deze vijf verdiepingen tellende vesting maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt verborgen onder de aarde. Tegenwoordig is het een museum. Vanaf het dak heeft u een spectaculair uitzicht over de Rijn en de Waal.

Cultureel centrum

Op loopafstand ligt cultureel centrum De Kinkel. In deze voormalige middelbare school worden dagelijks allerhande culturele en educatieve activiteiten georganiseerd. Het pronkstuk van het dorp is kasteel De Kinkelenburg. Samen met het naastgelegen Huis Brugdijk is het een eyecatcher midden in het dorp.

‘ALLES
WAT JE NODIG
HEBT IN DE
BUURT’