Wonen in het Wapen

Actueel

Actuele informatie

Het project Wonen in het Wapen betreft de ontwikkeling van 20 koopappartementen. Deze website is uitgebreid tot een volwaardige projectwebsite, waar alle relevante verkoopinformatie beschikbaar is. Heeft u toch nog vragen? Open makelaars Arnhem is de betrokken makelaar die de verkoop in handen heeft.

Update 30 mei 2024

Momenteel worden de werkzaamheden op de 1e verdieping afgerond. De druklaag van de vloer is gestort en de aannemer is bezig met het lijmen van de dragende binnenwanden van de 1e verdieping. Volgende week zal de 2e verdiepingsvloer worden geplaatst, waarna ze verder kunnen met het aanbrengen van de installaties.

Inmiddels staat de eerste slag van de steiger, deze zal mee opgebouwd worden per woonlaag.

Update 30 april 2024

Inmiddels is de begane grond vloer gestort. Er is al een flinke start gemaakt met het lijmen van de dragende binnenwanden. Binnenkort zal de steiger opgebouwd gaan worden, dan gaat het snel de lucht in! De prognose van oplevering is Q1 2025. Mooi op schema!

Update 25 maart 2024

Afgelopen woensdag hadden we een start bouw feestje op de bouwplaats. Wethouder Aard Slob van de gemeente Lingewaard gaf het startsein aan de kraanmachinist om een cadeau voor de toekomstige bewoners te onthullen. Een rvs-bord met daarop een historische foto van de inmiddels gesloopte feestzaal van het Wapen. “We maken iets nieuws, maar willen met dit cadeau respect tonen voor datgene wat hier stond. Voor vele Bemmelnaren was dit een bijzondere plek.”

Update 15 maart 2024

Heeft u de enorme kraan al zien staan op de bouwplaats? Een behoorlijke klus om die te plaatsen in een relatief kleine ruimte. De vloer is inmiddels ook gestort. Wat maakt de aannemers meters! Volgende week een start bouw feestje met de kopers en betrokken relaties. Wordt vervolgd.

Update 26 februari 2024

Inmiddels zijn 106 palen van 11 meter lang in de grond geboord. In de aankomende tijd zal de keldervloer worden gestort. Ook is de aannemer bezig met de voorbereidingen voor het opbouwen van de torenkraan.

Update 15 januari 2024

Inmiddels is het oude pand gesloopt en is de bouwput uitgegraven. Een uitdaging voor de aannemer, gezien het vele water. Zoals het zich laat aanzien zal deze week de boorstelling worden geplaatst en kan gestart worden met het boren van de palen. Weer een grote stap voorwaarts! Op dit moment zijn nog slechts 5 woningen beschikbaar en 2 onder optie.

Update 26 oktober 2023

Inmiddels zijn grote stappen gezet. Er zijn voldoende woningen verkocht om te kunnen starten met de sloop en aansluitend de bouw. Er lopen ook nog een aantal serieuze opties.

Aannemer Hendriks is gestart met de sloop van het oude pand. Eerst zullen aan de binnenkant wat werkzaamheden worden verricht, zodat het naastgelegen restaurant Wapen van Bemmel geen hinder ondervindt van de sloopwerkzaamheden.

Vanaf volgende week gaat de sloophamer er echt in en gaat het gebouw tegen de grond. Direct aansluitend gaat de aannemer de kelder uitgraven en kunnen we weer gaan opbouwen.

Update 29 augustus 2023

De vakanties lopen af, de scholen zijn begonnen en de bouwvak is ten einde. Op 2 juli was “het laatste rondje” in de oude feestzaal. Veel mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om nog één keer een kijkje te nemen en herinneringen op te snuiven.

De verkoop vordert gestaag en inmiddels staat de teller op 10 verkopen, wat neerkomt op 50% van het totale aantal woningen. Met nog een aantal opties wordt verwacht dat in de komende weken dit aantal stijgt met 1 tot 2 verkopen. Om tot 70% verkoop te komen, missen we momenteel nog 4 verkopen. Maar we hebben goed nieuws! Er zijn verregaande gesprekken gevoerd met partijen die een achtervang kunnen bieden. Deze week zal op Funda het gehele project opnieuw worden aangemeld, met geactualiseerde informatie en extra media. Het project zal daardoor enige dagen niet zichtbaar zijn op Funda.

Er staat veel te gebeuren: de bouwlocatie wordt afgezet en ingericht, het saneren van het asbest zal starten en de sleuf ten behoeve van het archeologisch onderzoek zal gegraven worden. Misschien een leuk weetje: de sleuf heeft een forse afmeting van 20 x 4 meter met een diepte van 1,5 meter. Als deze voorbereidingen voltooid zijn is er ruim baan voor de aannemer. Zij zullen eerst gaan slopen waarna ze met de daadwerkelijke bouw beginnen.

Update 20 juni 2023

We hebben de volgende agenda tot september 2023 staan:

  • 30-06-2023 – 20.00 uur Feest groots afscheid grote zaal – locatie de Zaal van het Wapen van Bemmel
  • 02-07-2023 – Het laatste rondje – locatie de Zaal van het Wapen van Bemmel: van 13:00 tot 15:00 uur (speciaal geopend voor kopers, nieuwe buren en andere belangstellenden).
  • 02-07-2023 – Aansluitend vanaf 15.30 uur het feest “De allerlaatste ronde” – locatie Zaal van het Wapen van Bemmel
  • 18-07-2023 – Vierdaagse door Bemmel – locatie door heel Bemmel en langs de zaal van Het Wapen van Bemmel.
  • 11-08-2023 tot 15-08-2023 – Kermis – locatie centrum van Bemmel.
  • 14-08-2023 en 15-08-2023 – Ponymarkt – locatie op de Markt in Bemmel.
  • 31-07-2023 tot 25-08-2023 – Bouw vakantie.
  • eind augustus 2023 – Start sanering asbest en archeologie onderzoek.
  • september 2023 – Start sloop en bouw.
Update 8 juni 2023

Inmiddels is 50% van de appartementen verkocht of onder optie en zijn we nog in gesprek met een aantal serieus geïnteresseerden.

Daar zijn wij, in de huidige woningmarkt, erg tevreden over!

De voorbereidingen naar sloop van de zaal en aansluitend start van de bouw zijn in voorbereiding. Aannemer Hendriks heeft dit traject van sloop naar bouw heel mooi vastgelegd in een 3d visualisatie.

Dit kunt u zien op deze projectwebsite, op de Homepage, even naar beneden scrollen en binnen 3 minuten ziet u het toekomstige complex verrijzen!

Binnenkort volgt op deze projectwebsite meer nieuws over de planning richting start bouw.

Vrijblijvend op de hoogte blijven? Meld u zich aan via deze website, dan mist u niets!

Update 12 april 2023

Inmiddels zijn de eerste appartementen verkocht (onder voorbehoud) en nog een aantal onder optie. Een goed begin! Vandaag is de samenwerkingsovereenkomst getekend met Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss. Zij gaan ervoor zorgen dat de appartementen gebouwd gaan worden. Een solide familiebedrijf waar we alle vertrouwen in hebben! Natuurlijk vond de ondertekening plaats in Het Wapen van Bemmel. Waar anders?

Update 11 maart 2023

De verkoop is gestart op 11 maart. Heeft u interesse in één van de appartementen? Dan kunt u hiervoor inschrijven tot 16 maart a.s. Daarna zullen de appartementen toegewezen worden. Het inschrijfformulier is te downloaden via deze website. Voor vragen of meer informatie kunt u ook contact opnemen met Open makelaars, zij staan voor u klaar!

Update 7 februari 2023

Geduld en vasthoudende inzet is beloond. We hebben een onherroepelijke omgevingsvergunning en kunnen in verkoop met het project Wonen in het Wapen!

We hebben inmiddels overeenstemming bereikt met Hendriks Bouw en Ontwikkeling Oss voor de realisatie van de 20 appartementen. Start verkoop is zaterdag 11 maart. Waar anders dan in Het Wapen van Bemmel! Loop vrijblijvend binnen van 11.00 tot 14.00 uur. De verkoop is in handen van Open makelaars in Arnhem.